SALUT FÍSICA

Una de les coses més importants per vetllar pel benestar d’un mateix és ser conscient i acceptar l’estat de salut i implicar-se al màxim per millorar-lo i mantenir-lo. La Salut engloba molta part de la nostra vida que sovint deixem en segon terme o volem creure que no cal canviar.

 

Amb hipoteràpia podem acompanyar qui vulgui millorar la seva salut.

 

La salut física i sensorial: persones que necessiten millorar l’equilibri, la coordinació, millorar la marxa,  millorar el control postural,  enfortir musculatura,  relaxar musculatura, treballar la motricitat fina, el sistema vestibular, la coordinació, la sensibilitat, el tacte, la vista, etc.

 

Les millores i manteniment de la salut física i les disfuncions neuromotores (espasticitat, reflexos tònics...), les hem vist en infants, joves i adults amb lesions medul·lars, paràlisicerebral, ictus, escoliosi, esclerosi múltiple, traumatisme cranioencefàlic, lesions de raquis, malalties degeneratives...

 

Només cal demanar permís al facultatiu mèdic, ja que hi ha alguna persona que no podrà muntar a cavall a causa de la seva lesió, com per exemple: persones amb operacions amb fixacions a l'esquena, que portinpròtesis de maluc, que tinguin al·lèrgies a animals com el cavall oque prenguin medicaments molt forts en què no s'aconselli estar amb els cavalls per qüestions de reflexos o altres.