Des de la Marginera de la Bosa, desitgem acompanyar a tot adult que acompanya i/o té cura  d'infants, mares, pares, mestres, educadore/es, tiets/es, avis/es... perquè puguin viure el seu camí amb confiànça, seguretat i tranquilitat.

És per això que cada mes oferirem l'espai de Xerrades pedagògiques. Un espai on compartir descobertes, inquietuds, inseguretats i neguits en la criança dels infants i joves.

Obrim portes per tal de que qualsevol interessat en algun tema pugui fer-nos la demanda o proposar-nos el tema del seu interès.

 

Calendari  de Xerrades pedagògiques 2018:

DIA HORA PARLEM DE... DE MÀ DE... Aportació
21 Febrer 2018 18 a 20h La relació amb els límits Amèlia i Marta, Mestres i acompanyants a RIU Sora. 8€
4 Abirl 2018 18 a 20h Etapes de desenvolupament dels 0 als 12 anys Alba i Marta, Mestres i acompanyants a RIU Sora.  8€
23 Maig 2018 18 a 20h  Sexualitat infantil  Gerard, Amèlia i Marta, Mestres i acompanyants a RIU Sora.  8€
12 Juny 2018 18 a 20h  Relacions de qualitat  Amèlia i Marta, Mestres i acompanyants a RIU Sora.  8€ Cancelada
         

Places limitades, cal reserves amb anterioritat.

 LA RELACIÓ AMB ELS LÍMITS

Posar límits és part fonamental de l'acompanyament respectuós. Però com ho fem sense càstigs ni premis? sense cridar? Sense enfadar-nos? És possible?

Quan ens posin un límit genera frustració. Com acompanyem la ràbia dels infants en rebequeria? Ho contenim? Com sostenim el que ens mou a dins? Com vivim la seva agressivitat? D'on surt? Què ens mou i remou? 

ETAPES DE DESENVOLUPAMENT DELS 0 ALS 12 ANYS

El desenvolupament humà ha sigut objecte d'estudi per la pedagogia durant molts anys. Per quines etapes del desenvolupament passem? Perquè són aquestes i no unes altres? Quins són els trets característics de cada etapa? Conèixer-les una mica més per així entendre i satisfer als infants que acompanyem pot ser força útil. En aquesta xerrada, pretenem acostar a famílies, educadors/es i persones interessades, a la nostra recerca i camí com a acompanyants en aquest àmbit.

SEXUALITAT INFANTIL

 Aquesta xerrada obre la porta a compartir, reflexionar i revisar com vivim el desenvolupament evolutiu de la sexualitat i la seva expressió en el infants. I com podem acompanyar aquests processos des d'una mirada plena.

RELACIONS DE QUALITAT

Quan els adults som capaços de fer un canvi de mirada envers l'infant i podem reconèixer-lo amb una mirada de confiança i respecte li estem brindant un entorn on pugui créixer amb autonomia i seguretat pròpia.Parlarem sobre quina concepció d’infant tenim. Buscarem eines per tal de relacionar-nos amb els nostres infants i crear vincles afectius ferms i de qualitat.

 

Propostes per trobades pedagògiques 2018-19:

- Infants i pantalles

- Relacions de qualitat

- Contes

- Educació a l'entorn natural

- ...