EQUINOTERÀPIA PER A GENT GRAN

Des de la Marginera de la Bosa creiem en l'acostament dels cavalls en la vida de la gent gran. I la creiem beneficiosa per tres motius:

- La natura. Estar a la terra, en un lloc ídilic, amb naturalesa i animals, fa que les emocions i la tranquilitat de cap s'apoderin de nosaltres. El cap no pensa amb el soroll, cotxes, família, aborriment, problemes.... La natura i animals ens ajuden a estar i disfrutar del prensent.

- Manteniment físic. Amb els cavalls, ja sigui montant, netejant cavalls, passejant,... fa que aixequem el cap, aixequem les mans, notem l'escalfor i la suavitat del cos del cavall, i tantes d'altres accions que ajuden al manteniment físic del nostra cos d'una manera equilibrada i distreta. Cada persona tindrà unes potencialitats físiques i unes limitacions, és per això que cada persona decidirà individualment i com a grup les activitats i maneres d'estar amb els cavalls.

- Equilibri emocional. A cada etapa de la vida sentim diferentes necessitats i emocions. A les persones grans, la necessitat de disfrutar, no tenir responsabilitats familiars, de disfrutar amb activitats propies, de poder decidir, de tenir l'escalf dels animals,... són parts de la vida que cal mantenir per tal de viure més relaxat, tranquil i disfrutar fent un manteniment físic i  emocional de la vida.I no només això, sinó que emocionalment estar amb animals i a la terra a molta gent gran els transmet a la seva infància. Antigament els cavalls eren animals que ajudaven al camp, eren els animals de transport, han estat uns animals de guerra, etc.... i molta gent gran té el record proper del que van significar a les seves vides els cavalls.

- Manteniment de la ment. Per les característiques dels cavalls, ens permeten tenir facilitat per establir rutines, seqüències, treballar la memòria, atenció, concentració, agilitzar el pensament, a nivell linguístic,...

És per això que proposem i animem a Llars d'avis, a Residències geriàtriques, a grups d'amics i a Centres de dia de Gent gran entre d'altres a acostar-vos al món  dels cavalls.

Proposem fer una sessió a la setmana. Proposem també fer-les tant a la Tardor, primavera i estiu ja que les condicions del clima i de l'enorn són idonies. Malgrat això, el gener i febrer (hivern) desaconsellem l'estada a gent gran que tingui problemes de mobilitat i de salut ja que són mesos freds i amb més pluja.

Aconsellem ser un grup de 5-8 persones.

L'accés per persones amb cadira de rodes o dificultats de moviment hi és tant a la caseta, labavo com amb els cavalls.