TREBALL D'EQUIP O EMPRESARIAL

Els projectes empreserials, escolars, … tenen per comú, que estan formats per persones i els serveis i productes són per persones. És així, que quan hi ha alguna crisi, no es resol tecnificant-ho tot o augmentant d’hores laborals.

 A cada crisi, necessites separar-te del dia a dia, i poder ser creatiu en respostes i estratègies que puguin fer-te tirar endavant. Les estratègies poden ser a tres nivells:

- Estratègia corporativa: aquella que és a llarg termini i que afecta a tota l’empresa.

Per exemple, una estratègia corporativa d’Inditex és no fer publicitat, i això afecta a totes les unitats de negoci de l’empresa (diferents productes i marques). Un altre exemple podria ser una decisió com produir amb la màxima qualitat possible, ja que afecta a tots els àmbits de l’empresa i, per tant, seria una estratègia corporativa.

 

- Estratègia de negoci: aquella que és a mig termini i que determina concretament la manera de competir de l’empresa. Per exemple, Zara canvia de lloc el seu centre de distribució de roba (i això no afecta la resta d’unitats de negoci d’Inditex).

 

- Estratègia funcional o operativa: aquella que és a curt termini i que tenen relació amb el dia a dia. Per exemple, una botiga concreta de Zara que es troba els vidres de l’aparador trencats, decidirà el canvi de vidres o la seva reparació a algun vidrier de la zona.

 Moltes vegades és necessari la visió externa de la situació per valorar les estratègies, és necessari el treball amb equi, els canvis interns i externs,… Tot això provoca sovint tensions, malestar amb la vida personal, malestar dins els equips,… És per tot aquest procès que els cavalls ens poden fer de mirall i poden fer que ens mirem des de fora per poder equilibrar el nostre projecte professional i personal.