QUI SOM?

La Marginera de la Bosa és un projecte basat en teràpies i activitats educatives en contacte amb cavalls  amb l'objectiu d'estimular la persona i millorar la seva salut física, psicològica, sensorial i social. 

La Marginera de la Bosa, és un projecte sorgit de les vivències en propia persona. Inicialment per tot el que ha suposat els cavalls en la infància, en la formació I en l’experiència professional. Però sobretot, pel que he pogut viure amb primera persona després de tenir un traumatisme craneoencefalic greu i gaudir de l’acompanyament d’en Paradis (cavall) al meu costat.

Per tant, el projecte no només s’ha format a través de professionals formades i experimentades en l’equinoterapia, sinó amb persones que han estat gaudint d’un acompanyament màgic d’un cavall per la millora de la seva salut.

El projecte és un acompanuyament terapèutic i educatiu a qualsevol persona amb voluntat i necessitat de mantenir i/o millorar la seva salut física, sensorial, pscicologica, emocional, social, … o bé la voluntat d’autoconeixament, la busqueda de preguntes i/o respostes, la voluntat d’un oci a la natura amb acompanyament dels cavalls.

L’acompanyament el realitzem des de tres bandes:, els terapeutes, el cavall i la persona que acompanyem.

El projecte es basa en la necessitat d’establir xarxes. I per tant, de que cada espai, familiar, professional, animal,… de la persona és indispensable quan hi ha canvis. És per això que disposem de diferents professionals especialitzats en àmbits diferents per tal de poder donar una resposta més adequada a qualsevol acompanyament. I la necessitat I voluntat de coordinar-nos i tenir contacte amb els diferents serveis que atenen la persona.

També, el projecte, neix amb la creacció de la Manada de la Marginera de la Bosa (els cavalls), que per si sols han anat demostrant-nos, que tenen habilitats, caracters, icomplexitat físiques diferents I volen estar present en l’acompanyament de diferentes persones que venen a conèixer-los.

I finalment exposar-vos, que tenim el privilègi de ser part d’un espai natural maravellos. Amb montanyes que ens envolten, amb anecs i gallnes  al rec del costat de la Marginera, amb remat de vaques que acompanyen els cavalls a les nits, soroll d’ocells, fulles, raig de sol a la cara,… el contacte amb els animals i la natura fan que la motivació i atenció cap a l’activitat que es dur a terme sigui molt més gran i així, els progressos, millores són més evidents. Tot això forma part del projecte ens aporta una energia molt gran.