QUI SOM?

La Marginera de la Bosa és un projecte basat en teràpies i activitats educatives en contacte amb cavalls  amb l'objectiu d'estimular la persona i millorar la seva salut física, psicològica, sensorial i social. 

La Marginera de la Bosa és un projecte basat en teràpies i activitats educatives en contacte amb cavalls  amb l'objectiu d'estimular la persona i millorar la seva salut física, psicològica, sensorial i social.

La Marginera de la Bosa és un projecte sorgit de les vivències en primera persona. Inicialment, per tot el que han suposat els cavalls en la infància, en la formació i en l’experiència professional, però sobretot pel que he pogut viure en primera persona després de tenir un traumatisme cranioencefàlic greu i gaudir de l’acompanyament d’en Paradís (cavall) al meu costat.

Per tant, el projecte no només s’ha format a través de professionals formades i experimentades en la hipoteràpia sinó amb persones que han estat gaudint d’un acompanyament màgic d’un cavall per a la millora de la seva salut.

El projecte és un acompanyament terapèutic i educatiu a qualsevol persona amb voluntat i necessitat de mantenir i millorar la seva salut física, sensorial, psicològica, emocional, social … o bé la voluntat d’autoconeixement, la cerca de preguntes i respostes, la voluntat d’un oci a la natura amb acompanyament dels cavalls.

L’acompanyament el realitzem des de tres bandes: els terapeutes, el cavall i la persona que acompanyem.

El projecte es basa en la necessitat d’establir xarxes i, per tant, de tenir clar que cada espai de les persones ( familiar, professional, animal…) és indispensable quan hi ha canvis. És per això que disposem de diferents professionals especialitzats en àmbits diferents per tal de poder donar una resposta més adequada a qualsevol acompanyament. Ens coordinem i estem en contacte amb els diferents serveis que atenen la persona.

També, el projecte neix amb la creació de la manada de la Marginera de la Bosa (els cavalls) que per si sols han anat demostrant-nos que tenen habilitats, caràcters, i complexitats físiques diferents, i volen estar presents en l’acompanyament de diferents persones que venen a conèixer-los.

Finalment volem exposar-vos que tenim el privilegi de ser part d’un espai natural meravellós: amb muntanyes que ens envolten, amb ànecs i gallines  al rec del costat de la Marginera, amb un ramat de vaques que acompanyen els cavalls a les nits, soroll d’ocells, de fulles, raig de sol a la cara… el contacte amb els animals i la natura fan que la motivació i l’atenció cap a l’activitat que es du a terme sigui molt més gran, i així els progressosi millores són més evidents. Tot això forma part del projecte i ens aporta una gran energia.