PARADIS

Sóc en Paradis, un cavall que vaig neixer a Olot, però vaig anar durant algun temps a treballar a una empresa de rutes i feia moltes rutes de muntanya molts dies. He après a que em monti molta gent diferent i estic molt preparat. Però sempre he anat muntant amb altres cavalls i em sento molt més segur anant amb altres cavalls, tot i que si tinc un janet que em dóna confiaça, doncs podem anar sols on vulgui. Sóc un cavall que em van ensenyar ritmes molt agradables de doma classica. Jo he conegut a molts cavalls i em porto bé amb tots mentre em deixin el meu espai i la meva distancia. I a banda, com que sóc un mascle que necessito molt altres cavalls, també necessito demostrar-los que valc i els dono seguretat i per això em faig el líder i sóc un que intento estar a dalt de tot de la jerarquia. Tinc 23 anyets i tinc artrosi molt lleu.

Ara, que els canvis a mi também em trastoquen, sóc molt sensible. Quan hi ha canvis de cavall necessito durant un temps ser jo qui va a rere els companys per coneix-los i sentir-me a gust.

Quan fa temps que no veig a l’Ariadna o a alguna altra persona de la manada la trobo molt a faltar i llavors em surt molt fer el que ella vol i donar-li molt carinyo. Igual que quan veig en Juan pujar que li costa molt però em surt quedar-me ben quiet perquè em sento molt estimat.

 

SPARIS

Hola, sóc la Sparis. Sóc una euga de 15 anys. Amb moltes i moltes ganes de fer coses.

Feia molts anys que acompanyava a joves i he tingut ganes de desconectar i fer un canvi de lloc. Per això m'han acollit a l'Esquirol amb moltes ganes d'estar bé.

 

NINO

Hola, sóc en Nino. Durant 15 any he viscut a Begudà, a la muntanya. Allà era molt feliç, tenia molta tranquilitat i un entorn maquissim. Malgrat això, cada vegada estava més sol, venia poca gent a veure'm,... A la Marginera és un lloc on m'ensenyen moltes coses, on sempre estic amb altres cavalls i amb gent, on em pentinen, netegen, em fan correr,... Això em fa sentir viu.

Malgrat això, al decobrir que puc viure en una manada amb altres cavalls, fa que em senti que vull manar, ja que són el cavall mascle més jove i fort. Suposo que hi ha moltes coses més que hauré d'aprendre.

Però quan vingueu, m'agradarà que m'acaricieu molt i em porteu alguna pastanaga o poma.

 

NINA

Sóc la Nina, la germaneta petita d'en Nino. Tinc 6 anys i per mi tot és molt nou. M'agrada la tranquilitat i que res no canvii, i em poso nerviosa amb gent nova, cavalls nous, .... és per això que l'equip de la Marginera m'han trobat un lloc per viure on estaré molt tranquila i be, amb molt d'espai natural, altres companys i molt carinyo. Potser d'aqui un temps tornaré o no... ves a saber....

 

 

MARI

La Mari és una euga cedida, que li agrada molt la llibertat i el lideratge. Té molts dolors per l'artritis, però malgrat aixó, quan comparteixes amb ella una estona muntant, desprén energia i ganes. Necessita molta confiànça i bon tracte. 

 

BALDIRI

Sóc en Baldiri, i portava molt de temps sol a Montagut. Em cuidaven molt però trobava a faltar la companyia d'equins. M'he adaptat molt i molt i molt i molt ràpid a la Marginera de la Bosa, ja que he trobat el que em faltava. Ara m'haig d'acostumar a la rutina (horaris, maneres de fer, teràpies,...). I em feliciten sempre, ja que diuen que vaig molt i molt ràpid a pas.

 

TURCA

Sóc la Turca, durant molts any he viscut a una muntanya amb una gent que em cuidaven molt i estava amb el meu germà i altres cavalls de la famílía. Després de tants anys han necessitat canviar-nos i per sort, he trobat una manada a la Marginera de la Bosa, on tinc la Mary que m'he agermanat molt amb ella i la protegeixo molt, i en Nino també ens ajuda i estar molt per nosaltres. Em sento molt a gust, perquè amb tots els companys em porto molt bé i m'estan ensenyant moltes coses noves (domant).