PARADIS

Soc en Paradís, un cavall. vaig néixer a Olot, però vaig anar durant algun temps a treballar a una empresa de rutes i feia moltes rutes de muntanya molts dies. He après que em munti molta gent diferent i estic molt preparat. Però sempre he anat muntant amb altres cavalls i em sento molt més segur anant amb altres cavalls, tot i que si tinc un genet que em dona confiança, podem anar sols on vulgui. Soc un cavall a qui van ensenyar ritmes molt agradables de doma clàssica. He conegut molts cavalls i em porto bé amb tots mentre em deixin el meu espai i la meva distància. I a banda, com que soc un mascle que necessito molt altres cavalls, també necessito demostrar-los que valc i els dono seguretat, i per això em faig el líder i intento estar a dalt de tot de la jerarquia. Tinc 17 anyets i tinc una artrosi molt lleu.

Ara, els canvis a mi també em trastoquen, soc molt sensible. Quan hi ha canvis de cavalls necessito durant un temps ser jo qui va rere els companys per conèixer-los i sentir-m'hi a gust.

Quan fa temps que no veig l’Ariadna o alguna altra persona de la manada la trobo molt a faltar i llavors em surt molt fer el que ella vol i donar-li molt afecte; igual que quan veig en Juan pujar que li costa molt però em surt quedar-me ben quiet perquè em sento molt estimat.

 

NINO

Hola, soc en Nino. Durant 11 any he viscut a Begudà, a la muntanya. Allà era molt feliç, tenia molta tranquil·litat i un entorn maquíssim. Malgrat això, cada vegada estava més sol, venia poca gent a veure'm.La Marginera és un lloc on m'ensenyen moltes coses, on sempre estic amb altres cavalls i amb gent, on em pentinen, em netegen i em fan córrer. Això em fa sentir viu!

Malgrat això, al descobrir que puc viure en una manada amb altres cavalls, fa que vulgui manar, ja que soc el cavall mascle més jove i fort. Suposo que hi ha moltes coses més que hauré d'aprendre.

Quan vingueu, m'agradarà que m'acaricieu molt i em porteu alguna pastanaga o alguna poma.

 

BALDIRI

Soc en Baldiri i feia molt de temps que vivia sol a Montagut. Em cuidaven molt però trobava a faltar la companyia d’altres equins. M'he adaptat molt i molt ràpid a la Marginera de la Bosa, ja que he trobat el que em faltava. Ara m'haig d'acostumar a la rutina (horaris, maneres de fer, teràpies...). I em feliciten sempre, ja que diuen que vaig molt i molt ràpid a pas.

 

TURCA

Sóc la Turca, durant molts any he viscut a una muntanya amb una gent que em cuidaven molt i estava amb el meu germà i altres cavalls de la famílía. Després de tants anys han necessitat canviar-nos i per sort, he trobat una manada a la Marginera de la Bosa, on tinc la Mary que m'he agermanat molt amb ella i la protegeixo molt, i en Nino també ens ajuda i estar molt per nosaltres. Em sento molt a gust, perquè amb tots els companys em porto molt bé i m'estan ensenyant moltes coses noves.

 

GURU

Sóc la Guru, sóc una euga mallorquina que he tingut alguns problemes als ulls, m'ha quedat una catarata i no m'hi vaig gent d'un ull. Tot i això, m'han estimat tant i m'han cuidat tant, que estic molt tranquila amb tots vosaltres i anem sempre on vulgueu. 

JAGUER

Sóc el més jovenet del cavalls. I desperto energia i potència. Tota aquesta energia quan som a la Marginera de la Bosa, se'm transforma en joc, però quan surto sol, se'm transforma amb pors i suor. Mica en mica m'ajudareu?

CUQUI

Sóc la Cuqui, la burra catalana de la manada. Només vull estar amb vosaltres, agafar-vos les sabates, jugar amb els xurros, obrir portes, ..... vull jugar i jugar. voleu?

LLAMP

Després de molts anys a l'escola Joan XXIII d'Olot i molts anys acompanyant els infants i adults del projecte, he arribat a la Marginera de la Bosa i estic feliç de tenir tant joc, tant de moviment, tant de menjar, tant de tot que .... no deixeu d'acariciar-me cada dia que jo ja m'apropo.

JADE

Sóc en Jade, estic aqui per una temporada per estar més a prop de les persones que m'han portat sempre. Estic descobrin motivacions i m'he fet molt i molt amb en Llamp.