PARADIS

Soc en Paradís, un cavall. vaig néixer a Olot, però vaig anar durant algun temps a treballar a una empresa de rutes i feia moltes rutes de muntanya molts dies. He après que em munti molta gent diferent i estic molt preparat. Però sempre he anat muntant amb altres cavalls i em sento molt més segur anant amb altres cavalls, tot i que si tinc un genet que em dona confiança, podem anar sols on vulgui. Soc un cavall a qui van ensenyar ritmes molt agradables de doma clàssica. He conegut molts cavalls i em porto bé amb tots mentre em deixin el meu espai i la meva distància. I a banda, com que soc un mascle que necessito molt altres cavalls, també necessito demostrar-los que valc i els dono seguretat, i per això em faig el líder i intento estar a dalt de tot de la jerarquia. Tinc 17 anyets i tinc una artrosi molt lleu.

Ara, els canvis a mi també em trastoquen, soc molt sensible. Quan hi ha canvis de cavalls necessito durant un temps ser jo qui va rere els companys per conèixer-los i sentir-m'hi a gust.

Quan fa temps que no veig l’Ariadna o alguna altra persona de la manada la trobo molt a faltar i llavors em surt molt fer el que ella vol i donar-li molt afecte; igual que quan veig en Juan pujar que li costa molt però em surt quedar-me ben quiet perquè em sento molt estimat.

 

SPARIS

Hola, soc la Sparis. Soc una euga de 10 anys amb moltes i moltes ganes de fer coses.

Em sento, i crec que transmeto, tranquil·litat. Vull anar on tinc entorn per acompanyar-me, m’agrada sentir que estan per mi.  M’agraden les carícies. M’agrada anar primera o al costat dels primers. M’agrada estar sempre amb amics coneguts.

Soc una mica tossuda i m’han de repetir a vegades les coses, per exemple, que no m’ha d’espantar un palo que haig d’anar en línia recta quan munto a la pista,  però també tinc ganes que la gent que estigui amb mi estiguin pendents de mi.

M’encanta menjar o sigui que, si veniu, porteu-me alguna cosa si us plau! Sobretot si és de menjar!!!

 

NINO

Hola, soc en Nino. Durant 11 any he viscut a Begudà, a la muntanya. Allà era molt feliç, tenia molta tranquil·litat i un entorn maquíssim. Malgrat això, cada vegada estava més sol, venia poca gent a veure'm.La Marginera és un lloc on m'ensenyen moltes coses, on sempre estic amb altres cavalls i amb gent, on em pentinen, em netegen i em fan córrer. Això em fa sentir viu!

Malgrat això, al descobrir que puc viure en una manada amb altres cavalls, fa que vulgui manar, ja que soc el cavall mascle més jove i fort. Suposo que hi ha moltes coses més que hauré d'aprendre.

Quan vingueu, m'agradarà que m'acaricieu molt i em porteu alguna pastanaga o alguna poma.

 

NINA

Soc la Nina, la germaneta petita d'en Nino. Tinc 6 anys i per mi tot és molt nou. M'agrada la tranquil·litat i que res no canviï, i em poso nerviosa amb gent nova, amb cavalls nous .... És per això que l'equip de la Marginera m'han trobat un lloc per viure on estaré molt tranquil·la i bé, amb molt d'espai natural, altres companys i molt afecte. Potser d'aquí a un temps tornaré, o no, ves a saber....

 

MARI

La Mari és una euga cedida, a qui li agrada molt la llibertat i el lideratge. Té molts dolors per l'artritis, però malgrat això, quan comparteixes amb ella una estona muntant, desprèn energia i ganes. Necessita molta confiança i bon tracte.

 

BALDIRI

Soc en Baldiri i feia molt de temps que vivia sol a Montagut. Em cuidaven molt però trobava a faltar la companyia d’altres equins. M'he adaptat molt i molt ràpid a la Marginera de la Bosa, ja que he trobat el que em faltava. Ara m'haig d'acostumar a la rutina (horaris, maneres de fer, teràpies...). I em feliciten sempre, ja que diuen que vaig molt i molt ràpid a pas.

 

TURCA

Sóc la Turca, durant molts any he viscut a una muntanya amb una gent que em cuidaven molt i estava amb el meu germà i altres cavalls de la famílía. Després de tants anys han necessitat canviar-nos i per sort, he trobat una manada a la Marginera de la Bosa, on tinc la Mary que m'he agermanat molt amb ella i la protegeixo molt, i en Nino també ens ajuda i estar molt per nosaltres. Em sento molt a gust, perquè amb tots els companys em porto molt bé i m'estan ensenyant moltes coses noves (domant).